grublerier.jpg

Quiz om historiske personer
Her har du en masse quiz spørgsmål, hvor du skal gætte en række kendte historiske personer. Nogle er mere kendte end andre.
For hver person som skal gættes er det oplyst deres nationalitet, hvornår de levede og så en enkelt tillægsoplysninger.
Hvis du ikke kan gætte navnet, så klik på 'se svar' - så kan du se hvem der er.


Quiz spørgsmålene er inddelt i kategorier efter de kendte personers erhverv eller rettere, det som de er kendt for. Forfattere, komponister, musikere osv.

Amerikanske skuespillere quiz
Her er det de amerikanske stjerne skuespillere, som du skal gætte. Det er de helt store, som vi har fat i. Oscar modtagere, stjerner i store film og bare store skuespillere.

Berømte filminstruktører quiz
Quiz spørgsmål, hvor der skal gættes kendte filminstruktører. Både danske og udenlandske.

Berømte malere quiz
Prøv at se hvor god du er til at gætte, hvilke berømte malere, der er beskrevet her.

Danske skuespillere quiz
Du skal gætte hvem de kendte danske skuespillere og skuespillerinder er. Vi er tilbage i forrige århundrede, så måske kender du ikke dem allesammen.Forfattere quiz
Teste din viden om forfattere og hvilke bøger de har skrevet med disse quizspørgsmål. Ved du f.eks. hvem der skrev 'Fiskerne' eller hvem der er forfatteren bag romanen 'Doktor Zivago'?

Forfattere quiz II
Flere quiz spørgsmål hvor du skal gætte forfatteren. Hvem fandt på figuren 'Peter Pan' eller hvem skrev romanen '1984'?

Forfattere quiz III
Der er danske, svenske, franske, amerikanske forfattere og mange andre nationaliteter. Du skal finde navnene. Hvem skrev bøgerne om Tarzan, eller hvem har skrevet teksten til 'Jens Vejmand'?

Jazzmusikere quiz
Her skal du gætte en række kendte jazzmusikere og jazzsangerinder. Hvem var f.eks. 'Bird', eller 'King of Swing'. Eller hvilken pianist spillede sammen med Ray Brown og Ed Thigpen.

Komponister quiz
Se hvor mange af de berømte komponister, som du kan gætte. Du kender nok stykkerne 'Bolero', 'Champagnegaloppen', 'Brudevalsen', men kender du også navnene på komponisterne bag?Komponister quiz II
Flere berømte hovedsageligt klassiske komponister, som skal gættes. De har bl.a skrevet 'Rosenkavaleren', 'Fynsk Forår' og 'Claire de Lune'

Store fysikere quiz
Her har vi fat i de største videnskabsmænd, som har levet. De har alle gjort store opdagelser og været med til at beskrive verden og har lagt navn til mange af måleenhederne indenfor fysikkens verden.

2024 Copyright Grublerier.dk