grublerier.jpg

Sjove opgaver
Stor samling af sjove opgaver fordelt i forskellige kategorier. Her er lidt for en hver smag og forskellig sværhedsgrad.

Prøv også Grubleriers hukommelsesspil Husk Det Nu, hvor du kæmper mod uret.


Gåder
Her kan du lægge arm med en række gåder. Mange af dem er klassiske gåder i ny eller gammel forklædning. I de fleste gåder handler de om at læse opgaven rigtig godt.

Gåder For Børn
Her er lidt hjernegymnastik for børnene. En skøn blanding af gåder og gamle vandede vitser. De voksne kan naturligvis også prøve. Det er ikke altid lige let at finde svaret

Livets Store Spørgsmål
Her er lidt at gruble over. Paradokser og helt ubesvarede spørgsmål, der sætter hovedet på sømmet.Talrækker
Test din IQ med opgaver med talrækker.
Der er en sammenhæng mellem tallene i sekvenserne. Se om du kan gennemskue den for finde frem til næste tal i rækken.

Gør Sætningen Færdig
Find sætningen udelukkende ud fra forbogstaverne.
Det lyder umiddelbart ret svært og det er det muligvis også, men i sætningen indgår et eller flere tal og det kan måske være en hjælp

Matematik
Små sjove regnestykker eller ligninger, som skal løses ved hjælp af lidt hovedbrud. Matematik på den sjove måde. Se om du kan regne den ud

Gæt Hovedstaden
Find hovedstaden, som gemmer sig bag en kryptisk omskrivning. Du kender de fleste hovedstæder, men kan du også genkende dem her. Der er lidt at gruble over.

Odd One Out
Der kræves ikke nødvendigvis høj IQ for at løse disse opgaver - men det skader ikke. En liste af ord, bogstaver, tal eller lignende. De passer sammen pånær én - the odd one out.

Gæt Landet
Find navnet på landet ud fra en kryptisk omskrivning. Ved første øjekast er virker det som ren volapyk, men bag omskrivningen gemmer sig navnet på et land. Lidt mere for din hjerne at arbejde med.

Talgåder
Forskellige opgaver med tal. Nogle af dem er rimelig svære. Hvis du er til talgåder, så kig her.
Der er lidt hjælp at hente i titlen, hvis de er for svære.

Anagrammer
Find de oprindelige ord ved at flytte rundt på bogstaverne. Et anagram er en sætning eller ord, hvor der er flyttet rundt på bogstaverne for at danne et nyt ord eller en ny sætning.

Citater
Citaterne kender du måske. Men ved du også hvem ophavsmanden er og kan du huske det? Test din hukommelse her med en række Citat opgaver.

Bogstavleg
Sæt din hjerne på prøve med en række bogstav opgaver. Bogstaver der mangler, bogstaver der er byttet ud med andre og lignende opgaver. Test din IQ gratis her.


2024 Copyright Grublerier.dk